Gay Pride 2011–Barcelona

Wanneer: 18 tot 28 juni 2011
Waar: Door heel Barcelona, met de hoofdparade door de straat Sepulveda
Hoeveel: Gratis!
Hoogtepunten: De Hoofd Parade met aansluitend Slotfeest. Het Miss Drag Gala en de Grote Schuimparty!

 

Strijd voor “Gelijkheid, Acceptatie: Jouw Rechten, Onze Rechten, Mensenrechten.” Ook dit jaar zal de Gay Pride 2011 hiermee beginnen in Barcelona. Barcelona is tijdens deze week op zijn best en ontzettend levendig. Denk aan een week vol cultuur, debatten, feesten, films, sport en entertainment. Een van meest vreugdevolle parades van het jaar, wanneer er tal van praalwagens door de straten van Barcelona gaan en allemaal mensen uit de hele wereld die aan het dansen zijn op de heerlijke beats.

De Gay Pride in Barcelona is meer dan alleen maar een groot feest, maar het evenement biedt voor iedereen iets aan: Culturele en sportieve activiteiten, muziek en films en noem het maar op. Dit jaar is de stad Tel Aviv uitgenodigd om het evenement met kunstenaars, lezingen en tentoonstellingen te ondersteunen en de situatie van LGBT-gemeenschap te overdenken (LGTB=afkorting Homo´s Lesbiënnes, Biseksuelen en Transgenders)

Wie nog op zoek is naar een accommodatie in Barcelona tijdens de Gay Pride 2011, check de beschikbare appartementen van Oh-Barcelona tijdens deze week.

  Photo by Rosalba Casalnuovo by rosalba_casalnuovo  

Inleiding

Inleiding

De Gay Pride vindt dit jaar op 18 tot en met 28 juni 2011 voor de derde keer plaats. Dit leidde tot de wereldwijde bewustwording van de LGTB-gemeenschap en het feit dat homoseksuelen hun gevoelens konden uiten zonder er op veroordeeld te worden. Ze mogen trots zijn op hun seksuele geaardheid en willen op deze manier de acceptatie van homoseksuelen in de maatschappij aanmoedigen.

Veel homo´s en lesbiënnes dossen zich op die dag uit in vrolijke, kleurrijke en vooral hele opvallende outfits, om hun trots aan iedereen te laten zien. De Barcelona Gay Pride is op dit moment de grootste LGTB-Pride van het Middellandse zee gebied. Ook dit jaar worden er meer dan 100.000 bezoekers verwacht.

Veel bedrijven en organisaties ondersteunen de Gay Pride, en zonder deze sponsors zou het evenement ook niet kunnen plaatsvinden. Sponsers zijn onder andere Barcelona Toerisme, Schweppes, El Público of Manhunt. Om maar eventjes een paar voorbeelden te noemen, voor de complete lijst van sponsors en supporters kun je kijken op de officiële website van de Gay Pride Barcelona.

3671490588_0426fc3ed3 by rosalba casalnuovo 3670683459_fdb23ac3c5

Programma

Programma

Dit evenement is niet zo als alle andere evementen. De Pride is een reeks van gebeurtenissen die verspreid over de hele week plaatsvinden. Mis ook het film festival en de tentoonstellingen niet! De hele week zal vol zijn van kunstenaars, muzikanten en nieuwe filmmakers. Zie hier de hoogtepunten op zaterdag en zondag:

Zaterdag 25 juni 2011 De verkiezing van de Miss Pride 2011. Dit wordt gehost door lokale kunstenaars en artiesten uit het gast-land van dit jaar: Israël. En natuurlijk het gala van Miss Drag 2011 – De koningin van de nacht!

De Grootste Schuimparty van Europa! Begeleid door bekende DJ´s. Vanwege het grote succes van vorig jaar, wordt het dit jaar nog groter en spectaculairder!

Zondag 26 juni 2011 Het hoogtepunt op deze dag is zonder twijfel de gekke, kleurrijke parade en het daaropvolgende slotfeest!

De twee dagen worden afgesloten met een groot feest op de Avenue Maria Christina. Je kunt je dus voorbereiden op twee wilden nachten vol feesten tot in de vroege uurtjes! Waanzinnig!!

Het exacte programma is nog niet bekend gemaakt. Maar check dit artikel, want wij houden alle updates precies bij!

Het Dorp

Het Dorp

Avinguda Maria Christina is ook dit jaar weer het hart van het evenement. Hier vindt van zaterdagochtend tot zondagavond een en al entertainment plaats. Het dorp staat vol met tentjes, met een groot amusementsgehalte! Er is tal van eten en drinken, culturele evenementen, sportieve activiteiten… voor alle leeftijden! Hier vinden ook de hoogtepunten van de week plaats: De Miss Drag Verkiezing, Schuimparty en het slotfeest.
Er zijn ook een aantal bedrijven hier, die het evenement ondersteunen en verschillende activiteiten speciaal voor kinderen. Om te voorkomen dat de kinderen zich gaan vervelen zijn er vele workshops en animaties georganiseerd. Dit is natuurlijk gratis en iedereen is vrij om deel te nemen.

De Parade

De Parade

De belangrijkste gebeurtenis, de “Parade”, vindt plaats op zondag 26 juni. De straten worden gevuld door praalwagens, en mensen vanuit de hele wereld zullen een geweldige sfeer brengen waardoor dit echt een groot feest wordt. Er rijden auto´s mee, percussiebands die je zonder twijfel mee zullen slepen in de fantastische beats  van de Gay Pride Parade.

Het ontmoetingspunt is Plaza Universidad om 17.00, waarna vervolgens omstreeks 18.00 uur de stoet naar beneden trekt richting Placa España. Na een korte pauze aan de Avenida Maria Cristina, waar de tribunes geopend worden waar ´s avonds ook het spetterende slotfeest plaatsvindt. Nieuw dit jaar: er zijn tal van punten langs de route waar allemaal verrassingen te vinden zijn. Bijvoorbeeld Plaza Universitat, waar de Catalaans cultuur op de voorgrond zal treden. Laat je gewoon lekker verrassen!!

Grotere kaart weergeven
Zoals ieder jaar worden er praalwagens gemaakt waar iedereen op kan deelnemen als je een groep, bedrijf of instelling bent. Het maakt niet uit met hoeveel mensen je meedoet, maar email voor meer informatie even met de organisatie: info@pridebarcelona.org Zo kunt u uw eigen trendy praalwagen realiseren. Je kunt zelfs ook naar de mogelijkheden vragen over geluidsinstallaties en voertuigen.

Slotfeest

Het Slotfeest

De praalwagens, komen om ongeveer 20.00 aan op de Avinguda Maria Christina. Het zal een geweldige sfeer geven, en het wordt eerst geopend met een officiële verklaring op het hoofdpodium. Het zal de energie uitstralen waar de Gay Pride bekend om staat. Er is ook een lange bar geopend met “Happy Hour”  en er zijn live optredens én een aantal top DJ´s:

  pridebcn09_go_2194  

Het is Gratis, Uniek, Je mag het onder geen enkele omstandigen missen!!

Website
voluntariat@pridebarcelona.org

Hoe kom ik bij de Hoofd Evenementen?
Universitat om naar Plaza Universitat of  Plaça d’Espanya te komenimage
Neem de groene lijn om naar Maria Christina te komen image

Op zoek naar Accommodatie?

Volgende stap:

Klaar om te boeken?
Hebben wij datgene waar jij naar zoekt? Zoek hier beneden in de zoek machine  om te zien wat oh-Barcelona beschikbaar heeft voor jouw data. We bieden de best geprijsde appartementen aan op het internet of we verdubbelen het verschil en betalen je terug.

Meer hulp nodig?
Ben je niet zeker van de locatie waar je wil verblijven? Geen paniek, lees onze gids over alle Barcelona gebieden en de attractions.

Vind je het niet prettig om online te boeken? Heb je een horror verhaal gehoord over het huren van vakantie appartement? Onze gids over hoe te voorkomen dat je appartement tegenvalt is dan de moeite waard om te lezen.

image image image image

APPARTAMENTEN ZOEKBOX
Aankomst:
Vertrek:
Accommodatie:
Zone
Gebied:
Volwassenen (>17)
Kinderen Baby's (<2)
 

2 REACTIES

  • Dag Jan-Willem,

   Je kan dragen wat je wilt en het hoeft niet perse roze te zijn. Voor meer vragen hoor ik het graag.

   Un saludo,

   Samantha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here